Testimonials

Met hart en ziel voor jouw succes

Na een lange periode waarin er jaarlijks een paar kilootjes extra aan me bleven kleven, heb ik uiteindelijk na veel wikken en wegen een personal trainer in de arm genomen om mij te leren sporten en te laten afvallen. En wat een geluk dat ik Marion van Essen trof. Een kleine dertig weken na onze eerste ontmoeting ben ik ruim 25 kilo lichter en fitter dan veel mensen in mijn nabije omgeving. Het allermooiste vind ik dat gezond eten een vanzelfsprekendheid geworden is en dat zelfs ik sporten oprecht leuk ben gaan vinden. Waarschijnlijk omdat ik het nu kán en ik heel geleidelijk op dat niveau gebracht ben.

Het spreekt voor zich dat het behoorlijk hoogdrempelig is om als zwaarlijvig persoon zonder conditie te gaan sporten met een topfitte personal trainer. Toch heb ik al in het eerste uur met Marion alle schaamte laten varen. Marion is namelijk altijd vrolijk, opgewekt en doortastend en geeft je nooit het gevoel dat je een dikkerd bent die niets kan. Integendeel! Ze weet je tot het uiterste te pushen en legt er iedere keer weer een kleine uitdaging bovenop. Vanaf dag één heb ik het vertrouwen gehad dat ze me niets zou vragen dat ik echt niet kan. Daarom deed ik alles wat ze van me vroeg, met als resultaat dat de kilo’s eraf smolten en mijn conditie per week verbeterde. Marion is zeer persoonlijk betrokken en zal dag en nacht berichten van je beantwoorden als het even tegenzit of als je juist successen wilt delen. Niemand is blijer met behaalde doelen dan Marion, niemand juicht harder als je spijkerbroek begint te slobberen en niemand wil het vaker met je over je proces hebben dan zij. Voor haar is het letterlijk personal training: ze gaat met hart en ziel voor het succes van iedere cliënt in haar bestand. Haar professionele en aandachtige houding als het om trainingen gaat, haar kennis van zaken als het om voeding gaat, haar persoonlijke betrokkenheid als het om emoties en inzet gaat: het zorgt ervoor dat je in jezelf gaat geloven en dingen doet (of laat…) die je nooit voor mogelijk had gehouden. Ik ben reusachtig trots op de behaalde resultaten. En Marion met mij!

Linda, 38 jaar

Soesterberg

 Het ‘nu of nooit’-gevoel

Vanaf medio augustus is Marion van Essen mijn personal trainer. Tijdens ons eerste gesprek maakte zij een algemene opzet voor een schema van 32 weken, dat mij, als niet zo fanatiek sporter, toch aansprak. Het programma bestaat uit een viertal fasen: leggen van een basis, verder opbouwen, vet verbranden en afbouwen en voorbereiden op zelfstandig onderhouden.

Daarnaast gaf ze aan dat het belangrijk is dat je jezelf meer bewust moet zijn van wat je eet en dat het verstandig is om meer doelgericht te gaan eten. Dit door het in eerste instantie bijhouden van een ‘eet’logboek en vervolgens mijn eetgedrag aanpassen aan een door haar opgesteld schema dat meebeweegt met de fasen van het sportprogramma. Tenslotte vroeg ze mij mijn persoonlijke doelen op papier te zetten, tezamen met mijn dagelijks te nemen stappen, de consequenties en motivaties.

Ik ben de laatste veertien jaar meer dan gebruikelijk aangekomen en volop aan het “jojo”-en. Bij de start van dit programma had ik echt het “nu of nooit”-gevoel. Dat heeft Marion meer dan goed aangevoeld. Ondanks haar jonge leeftijd en het grote leeftijdsverschil weet ze mij elke keer weer opnieuw te motiveren en enthousiast te krijgen voor waar we mee bezig zijn, en het voelt ook werkelijk als er samen mee bezig zijn! Qua weken zijn we nu ongeveer op de helft en het voelt goed!! Ze laat me niet meer doen dan ik werkelijk kan, maar zorgt dat ik wel meer doe dan dat ik denk dat ik kan. Spierpijn komt maar is ook heel snel weer weg, dus van overbelasting is geen sprake. Ik ben behoorlijk afgevallen en merk dat het anders eten en het meer dan regelmatige sporten inmiddels vast onderdeel van mijn leven uitmaakt. Ik heb zin in de komende weken en hoop de door ons gestelde doelen inderdaad te behalen! Gezonder leven en bewegen is in ieder geval al bereikt. Kortom, ik kan een ieder aanbevelen om Marion te kiezen als personal trainer!

 

Monique 54 jaar

Dagelijks functioneren staat voorop

Een half jaar geleden ben ik begonnen met trainen onder begeleiding van Marion van Essen. Vanwege mijn drukke werk is het trainen met een personal trainer erg prettig. Bij aanvang heb ik samen met Marion mijn doelen besproken: een betere fysiek en conditie krijgen. Hiervoor hebben we samen een plan opgesteld. Naast een trainingsschema heeft Marion mij ook een dieetplan gegeven, puur gericht op mijn doel. Al na twee weken in het programma merkte ik duidelijke vooruitgang: zowel afvallen aan de ene kant als toename van kracht aan de andere kant. Omdat de trainingssessies regelmatig over de week verdeeld zijn en ik daardoor met grote regelmaat contact heb met Marion, is het vasthouden aan het doel en het dieet makkelijk. Doordat ik zo snel resultaat heb gezien, zijn drie van onze medewerkers ook gaan trainen onder de begeleiding van Marion. Het gevolg van de trainingen is niet alleen een verbeterde fysiek maar zeker ook een verbetering op het gebied van concentratie en resultaat op de werkvloer. Deze investering in de medewerkers heeft zichzelf dan ook dubbel en dwars terugbetaald.

Mijn uiteindelijke doel is een sterker, gezonder en mooier lichaam te krijgen. Door de ervaring van Marion ben ik overtuigd van de bereikbaarheid daarvan. Marion verandert de trainingen aan de hand van mijn werkschema waardoor ik ten allen tijde de uitgave van energie ten behoeve van het trainen in verhouding heb tot de energie die ik gedurende de dag nodig heb om optimaal te functioneren.

Ik zal Marion zeker aanraden aan iedereen die erover nadenkt werkelijk wat aan hun leven en gezondheid te veranderen. Ik heb van Marion geleerd dat ieder doel bereikbaar is, mits je bereid bent de bijbehorende keuzes te maken. Op zakelijk vlak was dit mij al duidelijk, maar op fysiek vlak blijkt dit net zo te werken!

Marion heeft daarnaast zoveel kennis in huis dat ik met al mijn vragen of fysieke uitdagingen bij haar terecht kan. Met andere woorden: als personal trainer is Marion van Essen absoluut de beste die ik heb meegemaakt. In het verleden heb ik al met verscheidene personal trainers gewerkt maar deze waren nooit in staat mijn doelen te begrijpen of hun methode van trainen aan te passen aan mijn leven. Regelmatig moest ik te zware trainingen doen op verkeerde momenten, waardoor de verdere dag daaronder leed. Met Marion gebeurt dit niet, omdat zij begrijpt dat het dagelijks functioneren voorop staat. Ook de combinatie tussen trainen, voeding en rust is essentieel. Het is iets dat ik van Marion heb geleerd, waardoor ik sneller mijn doelen bereik. Ook dat heb ik tijdens eerdere ervaringen niet gemerkt.

Kortom, ik ben zeer enthousiast over Marion en ik ben ervan overtuigd dat zij een succesvolle toekomst tegemoet gaat. Ik hoop alleen dat ze tijd blijft houden om samen met mij te trainen.

Man, 35 jaar

It’s not that some people have willpower and some don’t.
It’s that some people are ready to change and others are not.